Milieubewuste stoffen

Stikken&Stofferen heeft ook stoffen in haar collectie die uiterst duurzaam zijn. Wij garanderen de visuele aantrekkelijkheid, textuur en onderhoudsvriendelijke eigenschappen van de stoffen.

                                                                                                                                                                                                        
Cradle-to-cradle stoffen

Wie produceert volgens de principes van Cradle-to-Cradle streeft bewust naar een constante cyclus van grondstoffen en dit van bij het begin van het productieproces. Elk materiaal moet na de levensduur van het product waarin het verwerkt is, opnieuw ingezet worden in een ander product of terug naar de natuur gaan. Cradle-to-cradle maakt gebruik van hernieuwbare energie, beschermt het ecosysteem en maakt efficiënt gebruik van natuurlijke hulpbronnen.
C2C-certificaat

Dit zijn de eisen waaraan een product moet voldoen:

  1. Gezonde materialen
  2. Hergebruik van materialen
  3. Duurzaam omspringen met energie
  4. Duurzaam omspringen met water
  5. Maatschappelijke verantwoordelijkheid


Eco leder is niet alleen een vervanging voor leer (diervriendelijk), maar voelt aan als leer, ziet eruit als leer en is zelfs sterker dan leer. Maar de grootste troef is dat het milieuvriendelijk is.


Leder is een natuurproduct. Er zijn wereldwijd slechts 2 looierijen die voldoen aan de milieustandaarden BLAUE ENGEL, EN ISO 14001 en REACH.  Ons leder voldoet aan deze milieunormen en zijn dus aantoonbaar duurzaam. Er zijn voor deze producten geen tot nauwelijks milieubelastende chemicaliën gebruikt.
Het water dat over blijft na het looiproces wordt intensief gezuiverd en is vrij van vervuilende stoffen.
Bovendien kan het leder na inlevering bij het recyclingcentrum zonder schadelijke emissie worden verbrand.
Het volledige productieproces wordt aangedreven door groene energie.


Belgisch linnen is een natuur product. Het is zacht maar tegelijk sterk en duurzaam. De stof is kleurvast, gemakkelijk wasbaar en niet-allergeen. De vezels zijn recycleerbaar en uiteindelijk afbreekbaar in de natuur.

Het merendeel van onze stoffen zijn afkomstig van Europese weverijen, die voldoen aan strenge Europese milieunormen. Dat garandeert constante kwaliteit en snelle levering uit voorraad. Bekijk onze leveranciers onder het kopje collecties.