Meubelleer

Een keuze voor meubelleder voor de herstoffering van jouw meubel, kussen of bijvoorbeeld panelen aan de wand is er een voor een prachtig natuurproduct met fantastische uitstraling.

Wij zijn trots op de door ons voor jou samengestelde collectie meubelleders van de topleveranciers van Nederland en België. Onze collectie gaat de strijd aan dat meubelleder alleen geschikt is voor degene met een grote portemonnee..... niets is minder waar!

Meubelleder is een uniek natuurproduct. Het is sterk, duurzaam en heeft stijl. In de meeste gevallen gemakkelijk in gebruik, uiteraard afhankelijk van de bewerking die de huid heeft gehad tijdens het looiproces. De meeste kwaliteiten hebben een dusdanige behandeling gehad, dat het leder geschikt is voor dagelijks intensief gebruik.

Wat leder uniek maakt is de aanwezigheid van natuurlijke kenmerken. Ook hier geldt dat dit afhankelijk is van de bewerking van de huid. Maar insectenbeten, schrammen, littekens enz. zijn terug te vinden op de huid. Ook zijn nekrimpels en verschillen in de structuur van de huid kenmerken van dit natuurproduct. Deze kenmerken verminderen de kwaliteit of levensduur niet, maar geven het juist de natuurlijke uitstraling en onderscheidt het zich hierdoor van kunstleder of andere synthetische imitaties.
Leder leeft, veranderd wat qua kleur door de jaren heen, geeft door de aanwezige rek soms wat plooivorming (afhankelijk van de kwaliteit en toepassing) en leeft met de jaren met ons mee. De kwaliteit (soort verwerking) geeft vaak de toepassingsmogelijkheden in. Meubelleder bieden wij aan in diverse verwerkingsvormen bij het looiproces en behandeling achteraf. Naast onderstaande indeling bieden wij geschuurd leder aan, piloten leder, suède en overige. Maar om meubelleder op de toepassingsvormen te begrijpen is het handig de onderstaande indeling aan te houden.

Afgedekt meubelleder

is een categorie waarbij de huiden in het looiproces licht gecorrigeerd wordt. Dit houdt in de meeste natuurlijke kenmerken zoals de eerder genoemde insectenbeten, mestvlekken, schrammen enz worden weggewerkt. Vervolgens wordt een afdekkende beschermlaag aangebracht en wordt een nerf in het leder geprint om het een uniforme, natuurlijke uitstraling te geven. Door de beschermlaag en de bewerking is deze leersoort zeer geschikt voor dagelijks, intensief gebruik.

Semi Aniline meubelleder

zit tussen aniline en afgedekt leder in. Natuurlijke kenmerken zijn nog steeds aanwezig, maar in mindere mate dan bij aniline leder. Door het aanbrengen van een beschermlaag (licht dekkend) is deze leder soort beter beschermd tegen vocht, vuil en verkleuring

Aniline meubelleder

is leder dat het dichtst bij het oorspronkelijke natuurproduct staat. Met andere woorden, het minst wordt gecorrigeerd, geverfd enz. Tijdens het looiproces wordt slechts een lichte, transparante ‘finish’ aangebracht waardoor de huid blijft ‘ademen’. De huiden krijgen een vatverving wat inhoudt dat het leder nooit 100% egaal oogt omdat het ene deel van de huid meer verfstoffen opneemt dat een ander deel. Consequentie van het ontbreken van een dekkende beschermlaag is dat het gevoeliger is voor de opname van vuil, vocht en gevoeliger is voor verkleuring enz.